6
Smaug : Altın Glaurung'un son varisi olan bir ejderhadır. 3. çağda Yalnız Dağ'a gelip Başbakan adayı olur. Bir çok vaatle cüceleri kandırdıktan sonra başa gelen Smaug cücelerin bir kısmını öldürür, öldürmediklerini de oradan sürer. Ve bütün altınları mağaraya toplayarak üstlerinde uyur. Tek zayıf noktası göğsündedir. Okçu Bard tarafından göğsünden vurularak öldürülür.

Gandalf : Ölümsüz topraklarda Olórin adlı bir Maia ruhuydu ve rüyaların efendisi Irmo'nun bahçelerinde (Lorien) yaşıyordu. Güneşin üçüncü çağının 1000. yılında Istari ya da Orta Dünya'ya gönderilen 5 büyücüden biri olmak üzere seçildi. Orta Dünya'ya gelen Gandalf ilk olarak Hac görevini yerine getirdi ve Büyücülükten Hoca Hazretliğine geçiş yaptı. Savaşlarda iyilerin tarafında olup, kötü güçlere karşı beddua seansları düzenledi. Savaş bittikten sonra Pensilvanya'ya gideceği söylenen Gandalf'tan bir daha haber alınamadı.

Sauron : Karanlıkların Efendisi ya da Yüzüklerin Efendisi olarak bilinir. Elflere güç yüzüklerini yapmıştır ancak onlara hükmetmek için de tek yüzüğü yapmış ve kendi gücünün bir kısmını bu yüzüğe aktarmıştır. Elfler onun kötü niyetini anlamış ve onu öldürmeye çalışmışlardır ancak yüzük yok edilmediğinden ölmemiştir. Kötülüklerine uzun bir süre devam etmiştir. Rüyasında öldüğünü ve cehenneme gittiğini gören Sauron uyandığından iyi biri olmaya karar verir ve Hak yoluna yönelir.

Elf Kral Thranduil : Legolas'ın babasıdır. Elf Kraliçesi Galandriel ile evlenmiştir. Karısının ölümünden sonra kendini atalarının mücevherlerini aramaya vermiştir.

Legolas : Yakışıklılığı ve üstün ok atma becerisiyle genç kızların dikkatini çeken bir Elf Prensidir. Kızıl Elf'e aşık olmıuş ancak aşkının karşılığını bulamamıştır. Onu kurtarmak için girdiği mücadeleden sonra bile Kızıl elfin gönlünü çalmayı başaramayan Legolas, arkadaşı cüce Gimli ile birlikte Ölümsüz Topraklara doğru yelken açmıştır.

Kızıl Elf Tauriel : Güzelliği ve yasak aşkı ile dikkatleri üstüne çeken bir elftir. Cüce ile aşkı çok konuşulan Tauriel'in Legolas ile de arasında bir şeyler geçtiği dedikodusu Orta Dünya'da çok konuşumaktadır. Önce aşık olduğu cüceyi kaybeden Tauriel, sonrasında da ona aşık olan Legolas'tan olması üzerine Orta Dünyadan kaçar ve kendisinden bir daha haber alınamaz.

Bard : Ozan soyundan gelir ve okçudur. Kendisi insan ırkına mensuptur. Orta Dünyada kaset skandallarını ortaya atan paralel yapının içinde olduğu söylentileri vardır. Smaug'u göğsüne attığı Kara Ok ile öldürmüştür. Halkı için ölümüne çarpışır. Meşekalkan'la gençliğinde geçtiği dalga yüzünden kendini bir savaşın ortasında bulur.

Thorin Meşekalkan : Kindar ve hırslı biri olarak bilinir. Aynı zamanda cesurdur ve arkası sağlam biridir. Dedesi Orglar tarafından öldürüldüğü için onlardan nefret etmektedir. Orglar ile girdiği savaşta Azok'u öldürmek için kendisini feda eder.

Bilbo Baggins : Bir Hobbittir. Ancak biraz bencil olmasıyla ünlenmiştir. Önce mağaranın kalbini alması ve daha sonra da yüzüğü alması ve kimseye söylememesi bencilliğini ispatlamaktadır. Ancak yine de mağaranın kalbini Bard'ın çıkardığı kaset skandalı doğrultusunda elflere vermek zorunda kalmıştır.

Azog : Ork soyundan gelen kötü bir savaşçıdır. Hobbitlerin en büyük düşmanıdır. Kızıl Elf Tauriel'e aşık olduğu ve onu cüce ile gördüğü için cüceyi öldürdüğü söylenir. Ancak Tauriel ona yüz vermemiştir. Thorin Meşekalkan tarafından öldürülmüştür.


http://mecazhatun.blogspot.com.tr/

Yorum Gönder

  1. Yeni bir yazı çok güzel tanitim olmuş tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  2. sitenin bayan versiyonuda varmış :) şaka yine legolas favorim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu elfler çok disiplinli Elfler benimde favorimdir :)

      Sil
  3. farklı bir yazı olmuş bu site cok farklı:)

    YanıtlaSil

 
Top