7

Hobbit Türkiye'de Çekilseydi


Yüzük Yelleri Part 1


Smaug adlı ejdarhamızı hobbitler uyandırırlar. Uykusunu alamadan uyanan ejdarha çok sinirlidir. İnsanların köyüne doğru gider, tam ateş fışkırtacağı sırada bir de bakar ki insanlar çok fakirdir. Bunların fakir hallerine acıyan Smaug geri mağaraya döner ve altınların hepsini eritir. Sonra bunların bir kısmını insanlara dağıtır. Buna sevinen halk Smaug'u başkanları yapar. Bu sırada Gri Gandalf hacdan yeni dönmüştür. Sauron'da günahları için af dileyip hak yoluna yöneldikten sonra affedilmiş ve serbest kalmıştır. Elflerin tarafında ise karısının ölümüyle yıkılan Kral Elf atalarının mücevherlerinin peşine düşer. Legolas, kızıl elf kızına açılamamanın verdiği üzüntüyle kendini savaş meydanlarına iter. Bu sırada Kızıl Elfimiz ise Cüce ile yasak bir aşk yaşamaktadır.




İnsan ırkından olan Okçu Bard, Smaug'un bu hallerinden şüpheye düşer. Ve bu iyiliğin altında yatan sebebi aramaya başlar. Aslında Smaug'un amacı kendine Aksaray yaptırıp, mağaradan kurtulma ve insanlara eski atalarının gelenekleri ile hükmetmektir. Bard'ın bunu öğrendiğini duyunca çok sinirlenir ve onu herkesin önünde cezalandırmak için insanların köyüne gider. Bard'ı arayarak, her yeri yakar yıkar. Bu sırada Bard onu kalbine attığı okla öldürür. Elf kızımız da yardım için oradadır. Cücelerin gitmesi gerekmektedir. Tam elf kızda aşığıyla gidecekken Legolas gelir ve onların konuştuklarını görür. Kıskanç bir erkek olan Legolas Elf kıza karşı Ağalık yetkisini kullanır ve cücenin yanından alır. Cücemiz yapayalnız biçare düşer yollara. Tabi yola çıkmadan önce kızıl elfe bir taş verir ve Elf kızımız buna trip atar ' bana bunu mu layık görüyorsun' diyerek. Legolas bu durumdan faydalanır ve Elf kıza gel Hanımağam ol, halkı birlikte yönetelim der. Kızıl elf düşünmem lazım diyerek havalara girer. Birlikte kuzeye doğru yola çıkarlar. İnsanları bir araya toplayan Bard'da onları alır ve Smaug'un mağarasına doğru gider. Cücelerin onlara yardım edeceğini zanneder ancak cüce kralı Meşekalkan maalesef kindarın tekidir. Bundan yıllar önce...


Not:Part 2 side gelecek ....
http://aswang41.blogspot.com.tr/ adresinden alıntıdır.

Yorum Gönder

  1. Güzel ve ilginç bir yazı olmuş. Hobbit'in Türkiye versiyonu :)) Part 2 yi de okuyacağım elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ee gerçekten çok ilginç olurdu ama çekilemezdi bence.Herşey yerinde güzel böylesi daha iyi ama yazınız için teşekkür ederim. :D

    YanıtlaSil
  3. Ben Size Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Yüzüklerin Efendisi serisine de yazacağım :D

    YanıtlaSil
  5. Sayfanizi gercekten begeniyorum,cok emek verip hobbinizi tanitmak basarili olmus. Hobbit´in TR versyonu süper ,devamini beklerim... (h)

    Gamzenindunyasi_05

    YanıtlaSil
  6. Emziren Anne2 Mart 2015 12:33

    AHAHA:) Ay çok hoş olmuş:) Bence part 2 de kalmasın devam etsin bu yazı dizisi :) "Legolas bu durumdan faydalanır ve Elf kıza gel Hanımağam ol, halkı birlikte yönetelim der." Bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler okuduğunuz için evet Merve hanimin yazisidir çok güzel bir yazı

      Sil

 
Top