3
-Filmin çekimleri, dünya prömiyerinden sadece 5 gün önce tamamlanmış, Peter Jackson filmin tamamını ilk defa prömiyerde izlemiş.

-Frodo'nun yüzüğü yok edeceğini anlayan Gollum'un surat ifadesi, Peter Jackson'ın evinde halısının üstünde çekilmiş ve sonra stüdyoya mail ile gönderilmiş, orada özel efektler eklenmiş 

-Nazgul çığlıklarının seslendirmesi Peter Jackson’un karısı Fran Walsh’a aitmiş.Fran Walsh’in sesine ayrıca bir domuz ve atın sesi eklenmiş.

-Peter Jackson’un çocukları Billy ve Katie Jackson üçlemenin her filminde oynamışlar.

-Üçlemenin ilk filminde Uruk-Hai ile dövüşen Viggo Mortensen (Aragorn) düşerek ön dişini kırmış.Çekim ekibi devam etmeden önce kendisini dişçiye yollamak istesede Viggo bunu reddedip, dişini yapıştırıcı ile yerine yapıştırıp çekimleri tamamlamış.

-Üçlemenin ilk filminde Ian Mckellen’ın (Gandalf) kafasını vurduğu sahne bir kazaymış.Bu kazayı doğal bulan Peter Jackson sahneyi olduğu gibi filmde kullanmış.

-Viggo Mortensen yerde duran kaska tekme atması gereken sahnede ayak parmağını kırmış.Acısına rağmen sahneyi durdurmayan Viggo parmağının acısını sahnede daha gerçekçi bir oyunculuk çıkarmak için kullanmış.

-Lawrence Makoare(Lurtz), rolü gereği Viggo’nun üzerine bıçak fırlatıyormuş gibi yapması gereken sahnede bıçağı Viggo’dan uzağa atmak yerine yanlışlıkla direk Viggo’nun üzerine atmış ve Viggo, Aragorn karakterine yaraşır şekilde bıçaktan kendi çabasıyla kurtulmuş. Sahne fazlasıyla gerçekçi olduğundan Peter Jackson bu sahnede bu olayı kullanmış.

-Film çekimleri Yeni Zelanda ekonomisine $200,000,000 katkı sağlamış. Yeni Zelanda hükümeti bu filmin getirilerini devletin yararına kullanmak adına Lord Of The Rings Bakanlığı açmış.

-Kralın Dönüşü’nde oyuncular arasından en uzun boylu kişi ise aslında bir cüce olan Gimli’yi oynayan John Rhys-Davies. John’un boyu yaklaşık olarak 1,85 cm.

-Gandalf'ın Balrogla karşı karşıya kaldığı sahnede aslında lan Mckellen'in bir pinpon topuna karşı rol yapmıştır.

- Yüzük kardeşliğinde bulunan karakterleri canlandıran oyuncular bunun anısına sağ kollarına elf dilinde 9 sayısını dövme olarak yaptırmışlardır.

- Oyuncu ekibi ve film ekibi için her sabah kahvaltıda 1.460 yumurta pişirilmiş.

- Gandalf'ın İsengard'ta mahsur kaldığı sırada yardımına gelen güve kelebeği sahnenin çekildiği gün doğmuş ve sahnenin çekiminden kısa bir süre sonrada ölmüştür.

- Filmin en genç gösteren oyuncularından olan Viggo Mortensen 53 yaşındadır.

- Miğfer dibinin kapısı o kadar sağlam inşa edilmiş ki, kapıyı kırmak üzere yapılmış olan şahmerdan kapıyı kıramamış, o yüzden kapıyı daha dayanıksız hale getirmişler.

- Rohirrimin sayısını arttırmak amacıyla, sakal takan kadın binicilerde filmde yer almışlar.

- Galadriel'in gözlerinin parlaması için film ekibi kameranın arkasına yılbaşı ışıkları koymuşlar.

- Aragorn'un nehirde sürüklendiği sahnede, Viggo Mortensen boğulma tehlikesi geçirmiş, 4-5 saniye suyun altında kalmış, kendini son anda bir kayanın üstüne atmayı başarmış.

- Saruman'ın İsengard'da Urukhai ve Orcları topladığı sahnede, ordudan çok güçlü bir ses geliyor, fakat normalde o sahnedeki askerler bilgisayarla çoğaltıldığı için böyle bir ses çıkması mümkün değil. o yüzden Peter Jackson, Yeni Zellanda'da bir stadyuma giriyor bir maç oynanırken ve seyircilerden Urukhai sesi çıkarmalarını rica ediyor. ve o çıkan sesleri kaydediyor.

- Migfer dibi kusatmasi setinin yapımı 7 ay sürmüş.





Yorum Gönder

 
Top