0


J.R.R Tolkien'in kitaplarında bulunmayan ancak Peter Jackson'un Evangelina Lily için özel yaptığı The Hobbit film serisinin bayan elf karakteri.
Düşük bir orman elfi olan Tauriel ,  Mirkwood Bekçi Başıdır.

İlk defa The Hobbit:The Desolution of Smaug filminde görülen Tauriel daha sonra ise serinin son filmi The Hobbit:Battle of The Five Armies filminde görüldü.
Tauriel , Legolas ile birlikte ortak olarak hareket eder.

Bilbo ve cüce kafilesi Mirkwood'da örümcekler tarafından yakalanınca Orman Elfleri önderliğindeki Legolas ve Tauriel onları kurtarır ancak izinsiz olarak Elf topraklarına girdikleri için mahkum ederler.
Cücelerin hapsi sırasında Kili ve Tauriel arasında bir romantik bağ oluşur.
Bilbo cüceleri kaçırınca ork saldırısına uğradıkları sırada Kili'nin zehirli okla vurulduğunu öğrenir.
Tauriel peşlerinden gidince Legolas'ta onu takip eder.
Göl Kasaba'sına geldiklerinde bazı orkların orda olduğunu görüp onları etkisiz hale getirirler.Legolas o sırada Bolg ile kapışır.Tauriel ise Kili'nin ölümcül yarasını Elf tıp bilgisi ile tedavi eder.
Smaug Göl Kasaba'sına saldırdıktan sonra Gundabad Orc'larının kalesini gözlemeye Legolas ile beraber gider.Geri geldiklerinde ise Yalnız Dağ - Erebor mevkiinde Beş Ordu Savaşı olurken isteksizce o savaşa katılırlar.Thorin Azog'un peşine gider.Kili , Fili de Thorin ile beraber.
Legolas ve Tauriel Kuzguntepe'si de ki cücelere yardım etmek amacıyla giderler.Legolas Bolg'u öldürmeye çalışırken Tauriel ise Kili'ye yardım etmeye çalışır.Kili ölünce Tauriel onun başında ağlar.Olaydan sonra Tauriel'in nerde olduğu bilinmemektedir çünkü kitapta yoktur.

Yorum Gönder

 
Top